Szőke Tisza Vendégház

Jöjjön el a Tisza-tóhoz, Tiszafüredre!

Látnivalók

Tiszafüreden és környékén ezeket mindenképp érdemes megnézni!

Tisza-tó Öko-és Víziturizmusa

A Tisza-tóhoz nem csak a természet szerelmesei utaznak el szívesen, hanem azok is akik, aktívan szeretnék eltölteni szabadidejüket. A legjobb döntés, ha Ön is megismeri a csodálatos Tisza-tó környékét, mert nem mindennapi látványban és élményekben lesz része, feltéve ha még nem járt nálunk. Úgyis mondhatni, hogy 2-féle ember létezik: aki még nem járt a Tisza-tónál és aki visszajár. Alábbi ajánlónk egy kis ízelítő abból, miért is olyan kedvelt úticél Tiszafüred és a Tisza-tó.

A Tisza-tó különleges környezetét, vízi világát a legjobb közvetlen a csónakból megtapasztalni. Különféle túrautakon mindenki felfedezheti magának a Tisza-tó csodáit. A csónakok néhol keskeny csatornákon kanyarognak a tavon, néhol pedig 1000 hektárnyi nyílt vízfelületeken haladnak. Ízelítőül itt egy kis film a Tisza-tóról:

Tisza-tavi ÖkocentrumPoroszló

Poroszló legmodernebb vendégfogadó épületét felröppenő madárról mintázott tornyáról már messziről megismerjük. A 4 szintes látogatóközpontban Európa legnagyobb édesvízi akváriumát járhatjuk be, ahol a gigantikus tokhalak a fejünk fölött úsznak el. A 10 hektáros parkban pöttyös dámvadakkal, kormoránokkal, vidrákkal találkozhatunk, és vidám vízi játékokon tehetjük próbára merészségünket. Az Ökocentrumból természetesen ökotúrák is indulnak.

Kalandsziget Tiszafüred

Magyarország legnagyobb kalandszigete kilátásnyira a tiszafüredi szabadstrandtól! A megújult Kalandszigeten található játékok és élmények mindenki számára felejthetetlen kikapcsolódást nyújtanak! A 15 m magas mászótorony és kilátó, a 140 akadályból álló kalandpálya rendszer, a 300 és 400 méter hosszú óriás csúszópályák, gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt izgalmas és vidám időtöltést kínál. A Kalandsziget 18 hektáros területén, palló úton közlekedhetünk a sziget csodála-tos élővilágát figyelve. A gyaloglást, kocogást és futást kedvelők számára is kínálunk sportolási lehetőséget. Egy varázslatos kijelölt pályán csodálhatják meg a kalandsziget kihagyhatatlan természeti kincseit és valódi terepen mérettethetik meg magukat. Legyen az családi rendezvény, iskolai sportnap, céges csapatépítő tréning a Kalandsziget jó választás!

Tisza-tavi Ártéri Sétaút

A tiszaörvényi Szabics Kikötőből, a belépőjegy megváltása után, egy rövid csónakázással érhető el. A Sétaút egész évben látogatható. Az 1500 m hosszú tanösvény a tiszavirág (kérész) életét, fejlődési fázisait és a Tisza-tó élővilágát mutatja be. Madármegfigyelő tornyai és a séta végcélját is jelentő belső tó, a Göbe halászladikjai is igen népszerűek. Ezeket különösen a fotósok és a csónakos barangolók veszik szívesen birtokukba hosszabb-rövidebb időre. A sétaút pihenőiben bemutatjuk azt a már majdnem elfelejtett, de példaértékű "természet és emberi tevékenység" kapcsolatot, amit a teknővájás, a kosár és gyékényfonás valamint az eredeti tiszai halászmesterség és a kubikos élet jelentett.

Hortobágy

A Hortobágyi Nemzeti Park Magyarország legelső - 1973-ban alapított - és máig is a legnagyobb nemzeti parkja. Hortobágy Tiszafüredtől 30 km-re található a híres Kilenclyukú híddal. 1999-től a Világörökség részeként számon tartott Nemzeti Park magában foglalja a Hortobágyot és a Nagykunság jelentős részét, valamint a táj arculatát meghatározó építészeti emlékeket, mint amilyen a hortobágyi Kilenclyukú híd, a Hortobágyi Csárda és a pásztorvilág életét bemutató Pásztormúzeum épülete. Aki szeretne lovagolni az nem csak Hortobágyon próbálhatja ki, viszont a pusztakocsikázást a pusztán "meleg(b)en" ajánljuk figyelmébe!

Madárrezervátum, Aktív pihenés, Kerékpártúra, Csónaktúra, kajak, kenu

A csónakba szállásra leginkább a különleges madárvilág ösztönöz, itt ugyanis egy madárparadicsom található. A Tisza-tónál eddig a Magyarországon előforduló 380 madárfaj közül több mint 200 fajt figyeltek meg eddig. A madarak iránt érdeklődők számára különös élmény és érték az itt található madarak megközelíthetősége, szelídsége, a vonuláskor itt időző madarak tömegei, és az azok között előforduló ritkaságok. De nem csak a madárrezervátum vonzza ide a rengeteg kirándulót, hanem mindazok a lehetőségek is, amelyeket imádnak a szabadidejüket aktívan eltölteni vágyók. Kiváló a környék pl. kerékpározásra, amely egy igazi élmény a tó körül elkészült kerékpárúton!

  • abádszalóki strand

Közelben: Abádszalók, Debrecen, Eger, Hajdúszoboszló

Egyéb a közelben lévő látványosságok a teljesség igénye nélkül: Tiszafüredtől Debrecen 70 km-re található a 33-as úton keletnek továbbhaladva. Debrecenben rengeteg látnivaló van a Déri Múzeumtól egészen az Aquaticumig, az Állatkerttől a Piac utcáig. Egerbe (50 km) érdemes ellátogatni a Várba, felmenni a Minaretbe, sétálgatni Eger történelmi belvárosában, a Dobó téren, beülni egy étterembe a kis Dobó téren és megkóstolni a helyi legjobb borokat. Ez utóbbit közvetlen a Szépasszonyvölgyben is, a pincészeteknél is meg lehet tenni. Hajdúszoboszlóra (60 km) a gyógyfürdőbe érdemes átnézni, míg Abádszalókra (27 km) a nyár folyamán a színes Abádszalóki Nyár rendezvénysorozat és a Tisza-tó legnagyobb felületű szabadstrandja miatt érdemes ellátogatni.

  • víziejtőernyőzés

Víziejtőernyőzés Abádszalókon!

Víziejtőernyőzésre hazánkban csak egy helyen, a Tisza-tavon, az abádszalóki strandon van lehetőség. A tó a motoros vízisportok valóságos paradicsoma, ahol a látogató válogathat a számtalan szórakozási lehetőség között. A Scream Adventure Team a víziejtőernyőzés újdonságával életre szóló élményt nyújt utasainak. Minden vendégünk boldog mosollyal távozik, még az is, aki előzőleg nehezen küzdötte le tériszonyát. Nem kell hozzá úszástudás, sem semmilyen előképzettség, ha beleférsz a korhatárba (4-104 év), nincs akadálya, hogy részesülj ebben a különleges élményben. További infók: http://viziejtoernyozes.hu/

  • flyboard

Flyboard-ozz Abádszalókon!

A flyboardozást bármilyen előképzettség nélkül megtanulhatod. Garantáljuk, hogy tíz perc alatt kiemelkedsz a vízből, ha szeretnéd, akár 10 méter magasra is! Egy extrémnek tűnő sport, mely abszolút könnyen elsajátítható és közel sem olyan veszélyes, mint amilyennek elsőre látszik! A flyboardot a jetski motorjához kell csatlakoztatni egy 18 méter hosszú tömlővel. Ennek sugárhajtóműve biztosítja a vízellátást, amivel a repülő deszka – flyboard – a levegőben marad, maximum 10 méter magasságban. További infók: http://www.flyboard.hu

Back to top

Kérdése van?

Hívjon bizalommal a +36 59/353-169 vagy a +3670-452-6003-as telefonszámon!

Foglaljon szobát most!

Töltse ki az alábbi űrlapot és foglaljon szállást egyszerűen és gyorsan!